رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا کنون ٢۰٩ مورد ماموریت مرتبط با مسمومیت با گاز منوکسید کربن در مناطق زیر پوشش دانشگاه به ثبت رسیده است اظهار کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١۵ درصد افزایش یافته است.
دکتر علی یزدانی در گفتگو با وبدا در این ماموریت ها ٣٨۰ بیمار با علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن به مراکز درمانی انتقال داده شده اند خاطر نشان کرد: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته و از مجموع ٢۰۰ ماموریت ٣۴١ بیمار با علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن به مراکز درمانی انتقال یافتند.
وی با بیان اینکه میزان فوتی های ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن از ۴ نفر در سال گذشته به ١۰ نفر از ابتدای امسال تا کنون رسیده است تصریح کرد: منواکسیدکربن که با عنوان "قاتل خاموش" نیز از آن یاد میشود، ناشی از احتراق ناقص سوختهای فسیلی از جمله گاز طبیعی است، این گاز "بیرنگ، بی بو و بدون مزه" و به شدت سمی ،کشنده و با حواس طبیعی انسان قابل تشخیص نیست.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: یکی از عوامل ایجاد منوکسیدکربن در منزل، احتراق ناقص وسایل گرمایشی همچون بخاری است، نرسیدن اکسیژن کافی به شعله بخاری، فقدان تهویه کافی در فضای محل نصب آن، وجود موانع در مسیر لوله خروج دود و گاز ناشی از احتراق و یا استفاده از دودکشهای غیراستاندارد عوامل اصلی احتراق ناقص در وسایل گرمایشی و ایجاد گازمنوکسیدکربن هستند.
دکتر یزدانی تصریح کرد: انتشار گاز منوکسیدکربن به میزان کم در محیط باعث خوابآلودگی، خستگی، سردرد، سرگیجه، تاری دید، ضعف و بی حالی، تهوع و گاهی استفراغ میشود. غلظت بالای این گاز در محیط تنفسی خفگی و مرگ را در پی دارد ،به طوری که استنشاق گاز منواکسیدکربن باعث کوری، اختلالات عصبی، صدمات مغزی، از کار افتادن و فلج شدن اندام ها میشود.
وی بیان کرد: مرکز اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۱۶۴ پایگاه عملیاتی شامل ۱۰۰ پایگاه شهری، ۶۲ پایگاه جادهای و یک پایگاه امداد هوایی، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۰ دستگاه موتورلانس و مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات با تحت پوشش داشتن ۱۵ شهرستان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت شبانه روزی و رایگان در حال ارائه خدمات فوریتهای پزشکی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی است.