گفت‌وگو با پژوهشگر برتر کنگره ملی نوآوری ها در اورژانس پیش بیمارستانی

اخبار کشوری

 کارشناس فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه که بعنوان یکی از پژوهشگران و مخترعین برتر اورژانس پیش بیمارستانی شناخته شده است به گفتگو با روابط عمومی سازمان اورژانس کشور پرداخت. 

به گزارش روابط عمومی سازمان اورژانس کشور؛ محمدرضا صباغی در حاشیه کنگره ملی نوآوری ها در اورژانس پیش بیمارستانی، تقویت جریان پژوهشی را در بین دانشجویان فوریت های پزشکی امری ضروری دانست و گفت: دانشجویان اوررژانس پیش بیمارستانی بعنوان آینده سازان این رشته می توانند با ورود به موضوعات پژوهشی راهکار های عملی را برای حل دغدغه های حوزه های مختلف فوریت های پزشکی پیدا کنند. 

 

کارشناس فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه از تالیف یک عنوان کتاب در حوزه آشنایی با ابزار و تجهیزات اورژانس پیش بیمارستانی خبر داد و تصریح کرد: این کتاب بر اساس آخرین دستورالعمل دارو و تجهیزات سازمان اورژانس کشور بوده که دانشجویان و مربیان گروه فوریت های پزشکی و سایر فعالان اورژانس می توانند از آن استفاده کنند.

وی با اشاره به اختراع دستگاهی جهت جای گذاری لوله بینی-معده ای برای تسهیل یادگیری در آموزش دانشجویان و کاهش خطای انسانی ادامه داد: این ابزار یک تسهیل کننده است که در بیماران دچار کاهش سطح هوشیاری استفاده می‌شود. همچنین دستگاه حاضر يك لولۀ منحنی شكل با دهانه‌های ورودی و خروجی است كه در داخل دهان قرار می‌گيرد و با باد شدن كافی كه در بدنه لوله وجود دارد، مانع جمع شدن اين لوله در داخل دهان و بازگشت زبان به عقب شده و به سمت مری هدايت می‌شود.

وی ضمن اشاره به یک بار مصرف بودن دستگاه، افرود: اين دستگاه دارای يك دوربين جدا شونده است و با متصل شدن به گوشی های تلفن همراه قابليت مشاهدۀ مستقيم داخل دهان را می‌دهد كه به هدايت بهتر لولۀ بينی معده ای به سمت معده كمك می‌كند و خطاهای انسانی ذكر شده را به‌طور چشمگيری كاهش می‌دهد.

گفتنی است صباغی در حوزه ی شاخص های زمانی، مراقبت های سالمندی، اپیدمیولوژی تصادف و حوزه آموزش اورژانس موفق به چاپ مقاله با نمایه ISI شده است. 

اختراع ذکر شده توسط دکتر محمد اقبالی عضو هیات علمی گروه پرستاری، محمدرضا صباغی کارشناس فوریت‌های پزشکی پیش بیمارستانی، حسین بختیاری و مهسا ضرغامی دانش‌‎آموختگان رشتۀ پرستاری دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه با شماره 109361 در مرکز ثبت اختراعات ایران (مالکیت معنوی) به ثبت رسیده است.